Simpel recept – quinoa pannenkoeken met munt!

Geplaatst in: Geen categorie 0

Ik heb net als jij, nergens tijd voor.
Maar ik wil wel goed voor mezelf zorgen. En ik houd van lekker eten. En vers natuurlijk.
Als jij dat ook belangrijk vindt, lees dan snel verder!

Omdat ik mijn tijd goed wil benutten, houd ik van simpele en voedzame gerechten die snel op tafel staan. En daarmee bedoel ik niet een gerecht wat je kant en klaar uit de verpakking haalt. Nee, ik bedoel, zelf maken, en zelf bepalen wat de ingrediënten zijn, zodat je weet wat je eet en wat je voorzet aan anderen.

Staple food

Om te zorgen dat je altijd snel iets in elkaar kunt draaien bij geen tijd, is het fijn om een aantal goede ‘staple foods’ in huis te hebben, zoals ze dat met een Engelse term noemen. Dat wil zeggen dat je altijd een voorraad in huis hebt, van hetgeen je vaak eet. Dat heb ik met biologische quinoa.

Quinoa is multi inzetbaar en erg voedzaam, omdat het veel ijzer, zink, eiwitten, koolhydraten en vezels bevat. Quinoa is een pseudo graan en bevat daarom geen gluten. Goed om te weten wanneer je glutenvrij eet, omdat quinoa op veel manieren klaar te maken is.

How to – pannenkoek – met munt!

Ik maak zelf graag een simpele quinoa pannenkoek voor mijn ontbijt (of lunch!). De avond ervoor zet ik 100 gram quinoa in een flinke hoeveelheid water en ik laat deze een nacht staan. De volgende ochtend giet ik het water weg en doe ik de quinoa in een blender en voeg ik een beetje water toe. Afhankelijk of je een flensje wilt of een pannenkoek, bepaal je zelf hoeveel water je toevoegt. Iedere koekenbakker heeft zijn eigen smaak. Ontdek wat jij de lekkerste pannenkoek vindt.

Voordat het quinoa beslag klaar is, voeg ik nog een snuf zout toe, een snuf zwarte peper, en een beetje komijnzaad. En om de pannenkoek extra lekker te maken, voeg je, net zoveel je wilt, muntblaadjes toe aan het beslag en maal je deze nog even mee, tot het beslag een beetje (veel) groen ziet en de gewenste dikte heeft.

How to – in de pan ermee!

Je maakt de pannenkoek nu heel makkelijk klaar door een lepeltje ghee in een kleine koekenpan te doen. Ghee is beter dan olijfolie, maar als je alleen roomboter in huis hebt, volstaat dat ook.

Schenk dan een aantal sauslepels met beslag toe aan de ghee en draai even met de pan zodat het beslag zich goed kan verdelen. Dan wacht je een paar minuutjes tot de onderkant mooi bruin is. En draai dan de pannenkoek om zodat de andere kant ook gaar kan worden. Afhankelijk van de dikte van het beslag maak je nog 1 of 2 pannenkoeken. Dit is echt smullen!

Geniet ervan!
En stuur me een foto van jouw pannenkoek, ik ben erg benieuwd!

Tijdens een Ayurvedisch voeding- en leefstijl traject leer je alles over de manier waarop jij je voeding verteert en wat jij nodig hebt om de balans opnieuw te vinden, zodat je weer regie krijgt over de klachten waar je mee rondloopt. Neem vrijblijvend contact met je op bij vragen door me een berichtje te sturen op info@annelieslammers.nl.

Liefs, Annelies

Deze blog is tot stand gekomen zonder gebruik te maken van ChatGPT. Alle inspiratie komt uit mijn eigen hoofd.