Ayurvedische 3-daagse detox

Daar is hij weer! Onze jaarlijkse herfst schoonmaak!

Ik hoor je denken:

“WAAROM ZOU IK EEN DETOX MOETEN DOEN?”

In Ayurveda raden we aan twee keer per jaar ons lichaam te reinigen, om onszelf te ontdoen van opgebouwde afvalstoffen. In de lente en in de herfst.

De hitte van de zomer zorgt voor droogte in het najaar. Denk aan droge, gesprongen lippen, constipatie, een droge huid, minder goed kunnen slapen, pijnlijke en stijve gewrichten, en minder focus ervaren.

Om dit te voorkomen, is het goed om deze hitte, gevolgd door droogte, tijdig uit het lichaam af te voeren, voordat de winderige, gure herfst zich aandient en de droogte verder toeneemt.

Ons spijsverteringsvuurtje gaat vanaf het najaar weer wat harder branden, zodat we onszelf in de herfst en winter warm kunnen verwarmen. Dat betekent dat de afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd dan in de zomer, wanneer het spijsverteringsvuurtje trager werkt.

“IK WIL WEL MAAR IK HEB GEEN TIJD”

Echt, de gerechten zijn super simpel, dus je staat niet de hele dag in de keuken. Dus ook met een druk gezinsleven en een drukke baan, lukt het je om deze eenvoudige gerechten klaar te maken. Je kunt deze in de ochtend of de avond ervoor klaarmaken. De gerechten bestaan uit een basis van mungbonen en groenten. Vegetarisch dus. Dit is licht verteerbaar, zodat ons lichaam de ruimte krijgt om op milde manier zichzelf te reinigen.

Waarom is regelmatig (mild) detoxen belangrijk?

Onverteerde voeding zet zich vast in je darmen, waar deze wordt omgezet in een onverteerbare substantie. Deze zal na verloop van tijd je darmen verlaten en zwakke plekken in het lichaam gaan opzoeken. Opeens begint die knie weer op te spelen, voel je je terneergeslagen zonder aanwijsbare reden, of heb je een onrustige huid. Mogelijk heb je veel last van constipatie, een pijnlijke menstruatie of voelt je huid vettig aan. Dit duidt op afvalstoffen in het lichaam.

Een gezond lichaam heeft een elastische huid, een positief humeur, een gezond gewicht, een dagelijkse ontlasting en geen lichamelijke ongemakken.

Liever mild dan streng

Vanuit de tradities van de Ayurveda houden we van een milde detox. Vaak volstaat dit in beginsel prima. Daarom bied ik jou deze 3-daagse Ayurvedische detox aan die je vanuit je eigen huis kunt doen.

Jij bepaalt welke drie aaneengesloten dagen je wilt detoxen dit najaar (tussen eind september tot eind november). Nadat we een online intakegesprek hebben gehad, ontvang je van mij een op-maat-gemaakt detoxplan met alle informatie die je nodig hebt voor jouw detox dagen.

Voorafgaand aan de detox bouw je twee dagen af met een aantal voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en evt. sigaretten, in voorbereiding op de detox dagen.
Gedurende drie dagen eet je uitgebalanceerde voedzame maaltijden, zonder honger te leiden of een streng regime te voeren. Jij volgt jouw eigen tempo. Echt luisteren naar de behoefte van je lichaam is waar het tijdens jouw detox om draait.
De detox is een proces van liefde voor jezelf en jezelf rust en heling gunnen om datgene op te ruimen wat je niet meer nodig hebt. Na de detox bouw je rustig op naar wat je gewend was, met nieuwe kennis hoe het ook kan.

Natuurlijk ontvang je ruim van tevoren de benodigde informatie over de recepten en de boodschappen die je in huis moet halen.

Wat je ontvangt

  • Een online intakegesprek incl. tongdiagnose (max. 30 min.)
  • Een op-maat-gemaakt detoxplan incl. vegetarische recepten*, boodschappenlijst, en (indien nodig) ondersteunende kruidenformules**
  • Tijdens jouw detoxdagen (en de twee afbouwdagen naar de detox) ben ik via Whats app bereikbaar voor jouw vragen
  • De mogelijkheid om een massage Tactiel Stimulering of Ayurvedische Marma behandeling van 1 uur te boeken om afvalstoffen intensiever af te voeren
  • Inzicht in jouw Ayurvedische constitutie (dosha)
  • Ayurvedische tips hoe verder te gaan na de detox

De investering in jezelf

  • De Ayurvedische detox bedraagt €135,-. Dit is excl. jouw boodschappen en evt. kruiden.
  • Je ontvangt een eenmalige detox korting op een massage Tactiel Stimulering of Marma behandeling en betaalt slechts €55,-.
  • Besluit je na de detox dat je meer wilt weten welke voeding en leefstijl tips jou ondersteunen naar een leven zonder klachten, ontvang je 10% korting op het Ayurvedisch voeding- en leefstijl traject.

*De recepten zijn eenvoudig te bereiden en de ingrediënten zijn nagenoeg allemaal in een reguliere supermarkt te koop.
**De kruidenformules zijn online verkrijgbaar en optioneel.

Doe mee!

Heb je nog vragen over je deelname aan de detox? Laat het mij weten. Ik help je graag op weg naar een leven zonder klachten.

Meld je aan voor jouw op-maat-detox-plan door een e-mail te sturen aan info@annelieslammers.nl.

Wat vorige deelnemers zeggen over de Ayurvedische detox

“Annelies houdt veilige en dappere ruimte voor je tijdens de driedaagse detox.
Je krijgt zachte, krachtige aanmoediging en liefdevolle tips om voor jezelf te zorgen in de chaos van alledag.
Jezelf support geven bij het doorbreken van (eet)patronen is erg waardevol als je verlangt naar een leven vol levensenergie. Dankjewel Annelies!” – Laurien

“De 3 daagse detox is een flinke reiniging van je hele systeem. Althans, zo heb ik het ervaren. De recepten die je daarbij krijgt zijn heerlijk en niet heel moeilijk om te bereiden. Ik heb flink wat lichamelijke reacties gehad en kan achteraf zeggen dat ik me letterlijk en figuurlijk lichter voel. Mijn huid is ook opgeknapt, bijzonder fijne bijkomstigheid. Annelies begeleidde ons heel kundig en liefdevol. Iedere dag kwamen we virtueel even samen waarbij ze mooie informatie over het proces vertelde en goede tips gaf bij eventuele ongemakken. Ze is echt een geweldige vrouw met heel veel passie en kennis over Ayurveda.
Ik raad iedereen die in balans wil komen aan om bij Annelies aan te kloppen. Dankjewel Annelies!” – Chantal H.

“Een beetje sceptisch begon ik aan de driedaagse detox want ik heb al zo lang last van overgangsklachten, dat een beetje mungbonen en een paar dagen anders eten en drinken, toch niet het verschil konden maken? Het bleek zo simpel te zijn. Annelies en de andere deelnemers steunen je elke avond tijdens de detox. Ik vond het niet zó makkelijk om het vol te houden (droomde wel eens van een boterham met kaas) maar drie dagen is een overzichtelijke periode om niet van de wagen te vallen. Annelies geeft je ook veel uitleg over de verschillende types constituties die er zijn en welk eten daar het best bij past – of net niet. Ik heb een aantal dingen in mijn dagelijkse routine overgenomen en voel me er beter en fitter bij.” – Lisbeth

“Voordat ik Annelies sprak kende ik Ayurveda nog niet. Ik had op verschillende momenten veel last van mijn buik en ik kon de oorzaak maar niet vinden. De huisarts gaf me de algemene voedingsadviezen, waar ik niet veel baat bij had.
Mijn lichaam gaf een pittige reactie op de detox, maar Annelies leidde mij er goed doorheen en checkte regelmatig hoe het ging. Door de goede adviezen van Annelies en het overzichtelijke behandelplan heb ik flinke stappen kunnen maken en zijn mijn klachten enorm verminderd! Ik ben erg dankbaar dat ik met deze leefstijlwijze goed voor mijzelf kan zorgen, doordat ik weet welk effect de voedingsstoffen op mijn lichaam hebben.” – Ilona B.

Lees alle recensies hier.

JA DIT WIL IK

Graag tot snel!

Warme groet,
Annelies